Головна Новини Суспільство медицина Калініченко: Благодійна допомога медустановам Закарпаття від Медведчука допомогла знизити захворюваність коронавірусом до мінімуму
commentss НОВИНИ Всі новини

Калініченко: Благодійна допомога медустановам Закарпаття від Медведчука допомогла знизити захворюваність коронавірусом до мінімуму

На думку публіциста, допомога Віктора Медведчука жителям і медперсоналу Закарпаття була надана своєчасно

1 травня 2020, 14:00 comments2453
Поділіться публікацією:
Калініченко: Благодійна допомога медустановам Закарпаття від Медведчука допомогла знизити захворюваність коронавірусом до мінімуму

Рівень захворюваності коронавірусною інфекцією в Україні був б значно меншим, якби українські політики почали надавати допомогу українцям раніше, як це зробив Віктор Медведчук. Таку точку зору висловив політичний аналітик, громадський діяч і публіцист Олексій Калініченко, коментуючи прибуття медичного вантажу з Китаю.

"Сьогодні український літак – гордість українського літакобудування "Мрія", нарешті, послужив і Україні. Прибув медичний вантаж з Китаю в Україну, близько 12 тонн – це медичні препарати, маски", – зазначив Калініченко.

Громадський діяч переконаний, що Україна першою повинна була отримати інструменти для боротьби з коронавірусом, використовуючи таку літальну машину.

"В результаті того, що допомога не була надана вчасно, ми бачимо зараз високий рівень захворюваності коронавірусом. У нас дуже слабка забезпеченість медичних закладів засобами індивідуального захисту. Статистика показує, що від вірусу, в першу чергу, страждають медики. В майбутньому нам все одно доведеться стикатися з такою проблемою, як вірусна інфекція, тому влада повинна забезпечити всім необхідним медиків для того, щоб вони могли спокійно, комфортно і професійно працювати і лікувати хворих", – сказав публіцист.

Калініченко також розповів про благодійну допомогу у боротьбі з коронавірусом, яка була надана вчасно і заздалегідь.

"Це благодійна допомога медичним установам Закарпаття від партії "Опозиційна платформа – За життя" та особисто від Віктора Медведчука. У березні–квітні на підтримку лікарень Закарпатській області були спрямовані засоби індивідуальної захисту, тому там не такий високий відсоток зараження медичного персоналу. Сподіваюся, що цей досвід буде взято на озброєння в майбутньому, для того, щоб уникнути високого рівня зараження серед медперсоналу", – зазначив експерт.

Нагадаємо, в березні–квітні лікарням Закарпатської області була направлена друга допомога від Віктора Медведчука і Оксани Марченко, в яку увійшли засоби індивідуального захисту: 1 000 захисних костюмів-комбінезонів для медичних працівників; 500 літрів антисептика; 12 000 захисних оглядових рукавичок; ПЛР-тести виробництва Австрії.

Разом з тим жителі Закарпаття отримали 150 тисяч захисних масок. Всім сімейним лікарям Закарпатської області доставили засоби індивідуального захисту. Кожен з них отримав: комплекти медичної одягу лікаря-інфекціоніста; бахіли; шолом епідемічний; захисний прозорий екран для обличчя; спеціальні захисні окуляри.

Крім того, було передано 10 тисяч масок в Полтаву, Харків, Херсонську і Миколаївську області, 15 тисяч медичних масок також відправили в Черкаську область.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!