Головна Новини Суспільство медицина МОЗ наказав випробовувати на українцях сумнівні ліки від Covid-19 - ЗМІ
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ наказав випробовувати на українцях сумнівні ліки від Covid-19 - ЗМІ

ЗМІ б'ють на сполох, що МОЗ схвалив дослідження вітчизняного препарату «Амізон Макс» на українцях, хоча ВООЗ не рекомендувала лікувати з його допомогою коронавірус

21 травня 2020, 14:30 comments2698
Поділіться публікацією:
МОЗ наказав випробовувати на українцях сумнівні ліки від Covid-19 - ЗМІ

Міністерство охорони здоров'я України схвалило проведення досліджень вітчизняного препарату "Амізон Макс" в семи медустановах країни. Про це повідомляє "Думська".

Повідомляється, що "Амізон Макс" виробляє столична компанія "Фармак" з 1996 року. Фармацевтична компанія належить одній з найбагатших жінок України — Філі Жебровській.

Як повідомляють журналісти, препарат містить йод і спочатку позиціонувався як ненаркотичний анальгетик. В середині 2000-х йому почали приписувати протизапальні, жарознижуючі та імуномодулюючі властивості. Крім того, "Амізон" нібито виводить з організму токсини і захищає печінку.

picture

"За межами колишнього Радянського Союзу "Амізон" ніхто не сертифікував, Всесвітня організація охорони здоров'я не включала препарат в свої рекомендації. Не згадується він і в спеціалізованих зарубіжних виданнях. Дослідження ліків, які продаються вже чверть століття, проводилися тільки в невеликих (до 100 осіб) групах", — зазначає видання.

Як наголошується, в українських аптеках упаковка "Амізон Макс" коштує близько 80-90 грн. Його часто виписують разом з іншими препаратами для лікування грипу або ГРВІ, вказуючи, що він уповільнює розвиток вірусу в організмі.

"Але, судячи з усього, це звичайне плацебо", — підкреслює видання.

Як повідомлялося, препарат "Протефлазід", виробництва компанії "Екофарм", яким пропонують лікувати Covid-19, не має наукових підтверджень ефективності. Як ліки за 300-600 грн людям продають звичайний спирт (96%), в якому розведені дві трави: щучка дернисту та війник наземний.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!