Головна Новини Суспільство медицина Україна почала тестувати методом ІФА: що він передбачає
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна почала тестувати методом ІФА: що він передбачає

ІФА-тестування на коронавірус зараз проводять у 7 областях та Києві, чим цей метод відрізняється від ПЛР-дослідження та експрес-тестів, розповіли у Центрі громадського здоров’я України

27 травня 2020, 18:08 comments2038
Поділіться публікацією:
Україна почала тестувати методом ІФА: що він передбачає

В Україні розпочали тестування на коронавірус COVID-19 методом ІФА — імуно-ферментного аналізу. Про це інформує у Telegram-каналі Центр громадського здоров’я України (ЦГЗ).

Повідомляється, що станом на 27 травня провели 1 355 тестів. ІФА-тестування нині проводиться у Вінницькій, Донецькій, Закарпатській, Київській, Луганській, Харківській, Херсонській областях та Києві.

Як пояснили у ЦГЗ, за допомогою цього виду аналізу виявляється комплекс антиген-антитіл, який виробляється, коли організм уражений вірусом. Так, метод визначає імуноглобуліни двох типів: M і G. Якщо виявляється M, то це говорить про гострий процес захворювання, а G – людина перехворіла або інфікувалася вірусом і виробилися антитіла до цього захворювання.

У ЦГЗ розповідають, що ІФА-тестування може проводитися пацієнтам із симптомами COVID-19 чи пневмонією, а також контактним особам чи тим, хто потребує планової госпіталізації та/або операції. Також метод рекомендований медичним працівникам, які працюють з хворими на COVID-19, працівникам лабораторій, які обробляють зразки на коронавірус, працівникам патологоанатомічних, судово-медичних бюро, відділень, які беруть участь у розтині тіла, в тому числі взятті зразків секційного матеріалу, а ще співробітникам Національної поліції, Національної гвардії, Держприкордонслужби та іншим медичним та фармацевтичним працівникам.

"Якщо ІФА-тестуванням в особи будуть виявлені антитіла, вона повинна буде здати зразок для ПЛР-діагностики, — йдеться у повідомленні. — Враховуючи те, що зокрема медики, працівники Нацгвардії та Нацполіції повинні проходити діагностику регулярно, ІФА-тестування допоможе знизити навантаження на ПЛР-дослідження".

Крім того, планується проведення ІФА-тестів для тих пацієнтів, які мають симптоми коронавірусу, але ПЛР-тест дав негативний результат.

У ЦГЗ пояснили, що відмінність ІФА-тестів від ПЛР та експрес-тестів полягає в різних лабораторних умовах та спеціальному обладнанні.

"При цьому, аналізується сироватка крові, а не сама кров, як у випадку із експрес-тестами, і не матеріали мазків, як у випадку ПЛР, — наголосили в ЦГЗ. — ІФА-тест виявляє імунну реакцію на вірус – рівень антитіл. Експрес-тести також виявляють антитіла в організмі як відповідь на антиген, проте мають низьку чутливість та специфічність у порівнянні з ІФА тестами".

Тоді як ПЛР-дослідження виявляє вірус, тобто його генетичний матеріал. Тому позитивний результат ІФА-тесту буде додатковою підставою для проведення ПЛР-дослідження.

Раніше "Коментарі" писали, які медичні послуги є безкоштовними в Україні при лікуванні коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!