Головна Новини Суспільство релігія Святкова літургія, чудотворні ікони і мощі: як в Києві відзначають День Хрещення Русі
commentss НОВИНИ Всі новини

Святкова літургія, чудотворні ікони і мощі: як в Києві відзначають День Хрещення Русі

У зв'язку з проведенням урочистих заходів посилена охорона правопорядку

28 липня 2019, 10:52 comments6442
Поділіться публікацією:
Святкова літургія, чудотворні ікони і мощі: як в Києві відзначають День Хрещення Русі

У неділю, 28 липня, в Україні відзначають 1031 річницю хрещення Київської Русі. Про це повідомляє ПЦУ на своїй сторінці в Facebook.

"У День великого свята рівноапостольного князя Володимира, ми відзначаємо День хрещення України-Русі. 1031 рік тому ми духовно об'єдналися в православній вірі. Сьогодні ж радісно святкуємо в єдиній сім'ї помісної Православної Церкви України. Дякую Господу за Його велике милосердя і любов", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в 08:30 у Софії Київській розпочалася Божественна літургія, яку очолив предстоятель Православної церкви України Епіфаній. В 10:30 розпочався хресний хід — хода вирушила від святої Софії Київської до пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру. В 11:00 відбудеться молебень біля пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

З нагоди святкування Хрещення Русі до Києва прибули мощі 19-ти святих і 5 чудотворних ікон Пресвятої Богородиці. Ці святині будуть брати участь в урочистостях. Після богослужіння святині будуть цілодобово доступні для поклоніння у Трапезному храмі.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що 27 липня в Києві пройшов Хресний хід Української православної церкви.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!