Головна Новини Суспільство релігія Філарет вирішив судитися зі спікером ПЦУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Філарет вирішив судитися зі спікером ПЦУ

Раніше Євстратій Зоря виграв два суди «про захист честі»

22 серпня 2019, 14:44 comments1990
Поділіться публікацією:
Філарет вирішив судитися зі спікером ПЦУ

Почесний патріарх Православної церкви України (ПЦУ) Філарет подав до Шевченківського районного суду Києва позов до спікера Синоду ПЦУ, архієпископа Чернігівського і Ніжинського Євстратія (Зорі).

"Надійшов лист з Шевченківського суду. Патріарх Філарет (Денисенко М. А.) позивається до архієпископа Євстратія (Зорі І. В.) про "захист честі і гідності"", — написав Зоря у своєму Facebook.

Ієрарх додав, що раніше чоловічий монастир Києво-Печерської Лаври та ТОВ "Союз православних журналістів" програли позови до нього про захист честі і гідності.

"Поділяю думку, висловлену в коментарях нижче: "Це той випадок, коли робить він, а соромно тобі." Однак мовчати на неправду лише тому, що поважаю людину — не можу", — зазначив Зоря.

Зазначимо, раніше Євстратій Зоря заявив про погіршення самопочуття патріарха Філарета, що суттєво відображається на його працездатності.

Як повідомляли "Коментарі", Православна церква України на засіданні Синоду 24 червня, позбавила почесного патріарха Філарета канонічних прав на єпархії і монастирі Києва.

Нагадаємо, раніше Філарет заявив, що не згоден з текстом Томосу про автокефалію ПЦУ. Він також вважає, що Православна церква України не є самостійною, а Вселенський патріархат підпорядкував собі ПЦУ з допомогою Томосу.

Також Філарет з близькими йому ієрархами ПЦУ провів засідання "Собору", на якому було прийнято рішення не визнавати рішення об'єднавчого собору в грудні 2018 року, в тому числі і обрання предстоятелем ПЦУ митрополита Єпіфанія. Крім того, було прийнято рішення про відновлення діяльності УПЦ КП.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!