Головна Новини Суспільство релігія Різдво в Україні можуть перенести на 25 грудня
commentss НОВИНИ Всі новини

Різдво в Україні можуть перенести на 25 грудня

У ПЦУ не виключають, що почнуть відзначати Різдво за новим григоріанським календарем

25 листопада 2019, 10:53 comments2967
Поділіться публікацією:
Різдво в Україні можуть перенести на 25 грудня

Традиція святкувати Різдво Христове 25 грудня, як прийнято на Заході, може перекочувати в Україну. Про це розповів предстоятель Православної церкви України Єпіфаній, правда, із застереженням: якщо українці самі цього захочуть.

Зараз багато віруючих у нашій країні святкують Різдво за старим календарем – 7 січня, яке держава робить вихідним днем. Однак, за словами Єпіфанія, багато помісні православні церкви відзначають свято за григоріанським календарем – 25 грудня. "І в майбутньому ми могли б зробити так, якщо це сприйме український народ. Якщо християни почнуть святкувати Різдво 25 грудня, незабаром можна буде говорити і про зміни в церкві", — вважає глава ПЦУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що на Заході вже йде підготовка до католицького Різдва, і британська королівська сім'я не залишилася осторонь. Відомо, що у монархів склалася традиція: вечеряти зі своїми рідними в Сандрингемському палаці в Норфолку, обмінюючись подарунками.

Втім, Меган Маркл і принц Гаррі в цьому році відступлять від правил. Як передає видання Daily Mail, герцог і герцогиня Сасекські разом з сином Арчі святкуватимуть Різдво в США. Королівська сім'я вирішила провести свято з матір'ю Маркл, що засмутило королеву Єлизавету II.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: ПЦУ
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!