Головна Новини Суспільство релігія Сьогодні православні і греко-католики відзначають введення в храм Пресвятої Богородиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Сьогодні православні і греко-католики відзначають введення в храм Пресвятої Богородиці

В цей день віруючі відвідують храм, щоб запалити свічку і помолитися про Боже благословення, а також зцілення і про позбавлення від безпліддя

4 грудня 2019, 07:42 comments2951
Поділіться публікацією:
Сьогодні православні і греко-католики відзначають введення в храм Пресвятої Богородиці

4 грудня православні та греко-католики відзначають одне з дванадцяти головних православних свят — Введення у храм Пресвятої Богородиці.

Батьки Діви Марії Іоаким та Анна були бездітні, але, одержавши новину про народження дитини,  вирішили присвятити її Богу. Згідно з Біблією, у три роки батьки ввели в Єрусалимський храм Марію, майбутню Богоматір, це свято було встановлено ще на зорі християнства. У православ'ї воно отримало широке поширення в 9 столітті.

Зазначимо, що православні відзначають це свято саме 4 грудня, в той час, як у католиків воно святкується 21 листопада.

Сьогодні у зв'язку зі святом послаблюється Різдвяний піст, дозволяється вживати трохи риби, соняшникової олії і церковного вина, крім того, день Введення в храм Пресвятої Богородиці вважався початком зими.

На Введення земля відпочиває, і тому заборонено що-небудь копати.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що на Заході вже йде підготовка до католицького Різдва, і британська королівська сім'я не залишилася осторонь. Відомо, що у монархів склалася традиція: вечеряти зі своїми рідними в Сандрингемському палаці в Норфолку, обмінюючись подарунками.

Втім, Меган Маркл і принц Гаррі в цьому році відступлять від правил. Як передає видання Daily Mail, герцог і герцогиня Сасекські разом з сином Арчі святкуватимуть Різдво в США. Королівська сім'я вирішила провести свято з матір'ю Маркл, що засмутило королеву Єлизавету II.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!