Головна Новини Суспільство релігія "Томос не той": Філарет знову заявив про Київський патріархат
commentss НОВИНИ Всі новини

"Томос не той": Філарет знову заявив про Київський патріархат

Почесний патріарх Філарет розповів про насильницьке захоплення храмів УПЦ КП

5 грудня 2019, 14:16 comments1935
Поділіться публікацією:








"Томос не той": Філарет знову заявив про Київський патріархат

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет (Денисенко) заявив, що Томос, який отримала Україна від Вселенського патріарха Варфоломія, ставить автокефальну помісну церкву в нову залежність. Відповідне відеозвернення опубліковано в YouTube.

"Ми довго боролися і чекали Томосу, отримали Томос, але не той Томос, на який ми сподівалися. Цей Томос поставив нас в іншу залежність. Якщо раніше українська церква залежала від Москви, то тепер цей Томос поставив нас в залежність від Константинополя. Константинополь вимагає знищення Київського патріархату", — сказав Філарет.

Священик пояснює, що патріархат — це дійсно незалежна церква, на відміну від митрополії, яка входить до складу будь-якого патріархату. Філарет стверджує, що предстоятель ПЦУ отримав завдання знищити Київський патріархат і патріарха Філарета зокрема.

Глава УПЦ КП поскаржився, що його храми церкви захоплюють силою, тиснуть на священиків і змушують переходити в новостворену ПЦУ.


Як повідомляв портал "Коментарі", прихильники і віруючі організували мітинг на Софійській площі в підтримку патріарха Філарета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!