Головна Новини Суспільство релігія Червона нитка на руці: чому це не працює, розповіли священики
commentss НОВИНИ Всі новини

Червона нитка на руці: чому це не працює, розповіли священики

Священики проти ритуалу з червоною ниткою

10 грудня 2019, 10:58 comments3748
Поділіться публікацією:
Червона нитка на руці: чому це не працює, розповіли священики

Твердження про те, що червона нитка на зап'ясті, оберігає людину від зла та  хвороб вважається помилковим. Про це йдеться в повідомленні на сторінці Православної церкви України в Facebook.

За інформацією ПЦУ, традиція зав'язування червоної нитки на руці йде здавна, проте найкращим захисником людини від негативу є тільки віра.

"Чи потрібен нам не захист Божий, а якийсь талісман захисту, особливо такий, справжню природу якого ми до кінця не розуміємо? Не означає це, що ми свідомо віддаляємося від Бога і не віримо в його підтримку?", — йдеться в повідомленні.

Релігійні діячі також відзначили, що люди носять одяг, в якому часто бувають червоні кольори, а як відомо – червоний колір – це колір енергії.

Нагадаємо, що пов'язування червоної шерстяної нитки на руку – іудейська традиція, каббалістична. Нитку в'яжуть на лівій руці, при цьому це робить той, хто дуже близький, батьки, подружжя. Зав'язується зазвичай 7 вузлів, при кожному вузлі йдеться цільне побажання. Нитка вважається оберегом, в даний момент червона нитка або браслет – є даниною моді.

Зазначимо, що червона нитка є свого роду ритуалом і оберегом, але традиція йде з іншої релігії, вчення "кабали",  православ'я не підтримує ніякі обряди, тому вірити в силу оберегу чи ні — вирішує сама людина.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!