Головна Новини Суспільство релігія День святого Миколая: історія та повір'я
commentss НОВИНИ Всі новини

День святого Миколая: історія та повір'я

Сьогодні святкують День святого Миколая

19 грудня 2019, 08:35 comments2814
Поділіться публікацією:








День святого Миколая: історія та повір'я

19 грудня в Україні святкують День святого Миколая, який, перш за все, дуже люблять діти, оскільки це, звичайно ж, і подарунки, і емоції.

Вранці прийнято готувати подарунки не тільки дітям, але і дорослим. Сьогодні в церквах проходять благодійні заходи, а в початковій школі діти нерідко пишуть про свої побажання.

В церкві прийнято молитися і просити у святого щастя, благословення чи успіху для своїх близьких.

Згідно з повір'ям, святий Миколай допомагає зцілитися навіть самим немічним. Є безліч фактів, коли люди за життя і після смерті святого, торкаючись до його мощів, виліковувались, тому завжди до нього звертаються з молитвами про зцілення навіть в самих безнадійних ситуаціях.

Зазначимо, що на Сході він є покровителем подорожуючих і сиріт, на Заході — покровителем практично всіх верств суспільства, але, в основному, дітей.

Згідно з писанням, Микола Чудотворець жив в забезпеченій сім'ї, і коли його батьки померли, він віддав успадкований стан нужденним.

Крім того, День святого Миколая відзначають у період Різдвяного посту, тому традиційними стравами були вареники з грибами і пиво. Цей день слов'яни вважали останнім у році, коли необхідно було віддати всі борги. Люди вірили, що якщо цього не зробити, то в прийдешньому році сім'я буде бідувати. В цей день було прийнято миритися з тими, з ким у сварці.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Донецькій області в місті Бахмут очікують Святого Миколая. Для цього рівно в 12:00 почнуть проводити музичний захід "Святий Миколай, до нас завітай".

Приєднатися до музичної вітальні можна в міській бібліотеці для дітей, яка розташована на вулиці Миру, 40. При цьому в Бахмутському міському народному Домі проведуть розважальну програму "Затамуйте, друзі дихання, Миколай сьогодні ходить". Цей захід також почнеться в 12:00.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!