Головна Новини Суспільство релігія В Україні відзначають юдейське свято Хануку
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відзначають юдейське свято Хануку

Президент Володимир Зеленський приєднався до привітань усіх причетних

22 грудня 2019, 19:39 comments4169
Поділіться публікацією:
В Україні відзначають юдейське свято Хануку

Президент Володимир Зеленський привітав українських євреїв з грандіозним іудейським святом Ханука, який розпочався сьогодні, 22 грудня і триватиме вісім днів. Вітання глави держави вказані на сайті Офісу, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сердечно вітаю єврейську громаду з Ханукою — святом, наповненим радістю спілкування в колі сім'ї, добрими справами і щирими сподіваннями на милосердну любов Всевишнього", — звернувся Зеленський до представників єврейської громадськості.

Також президент наголосив, як важливо зберігати традиції та цінності народу, щоб зберегти титульність нації і краще передати новим поколінням.

"Світло ханукальних вогнів нагадує нам, що міцна віра і незламність духу допомагають подолати найскладніші випробування і впевнено йти до своєї мети. Переконаний, що ми збережемо нашу єдність в ім'я майбутнього України", — зазначено в повідомленні Зеленського.

Зазначимо, що свято Хануки відрізняється традицією щодня протягом восьми днів запалювати на одну свічку в спеціальному світильнику, який називається ханукія. Також у ці дні євреї воліють страви, приготовлені на олії: пончики, картопляні оладки і т. д.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про кілька інцидентів в Європі, які викликають тривогу, зокрема, як відродження антисемітизму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!