Головна Новини Суспільство релігія У ПЦУ дорікнули Філарета в порушенні церковних канонів
commentss НОВИНИ Всі новини

У ПЦУ дорікнули Філарета в порушенні церковних канонів

Почесний патріарх Філарет провів архієрейський собор

28 грудня 2019, 22:28 comments3125
Поділіться публікацією:
У ПЦУ дорікнули Філарета в порушенні церковних канонів

Православна церква України засудила дії почесного патріарха Філарета (Денисенка) на архиєрейському соборі УПЦ КП, існування якої в новоствореної церкви заперечують. Так, на засіданні духовенства Київського Патріархату, священики прийняли рішення обрати нових єпископів.

Як йдеться на сайті УПЦ КП, Хмельницьким і Кам'янець-Подільським єпископом стане архімандрит Варсонофій (Качан), Чернівецьким і Буковинським — архімандрит Никон (Шинкарюк), Одеським і Балтським — Никон (Граблюк).

Рішення прийняли шість архієреїв під головуванням Філарета.

Православна церква України вважає рішення неканонічним і своєю заявою нагадала Філарету (Денисенко), що він не має права на проведення подібних дій.

"Будучи фактично архієреєм на спокої, Філарет не має ніяких канонічних чи статутних прав на скликання і проведення церковних зборів, обрання і висвячення архієреїв", — йдеться на сайті ПЦУ.

У ПЦУ знову закликали Філарета одуматися і піти шляхом обману.

"Закликаємо почесного патріарха Філарета і його теперішнє оточення зупинитися, одуматися, повернути з обраного ними шляху брехні і обману на шлях істини, припинити спроби з участю російських і проросійських діячів руйнування Помісної церкви на радість ворогам України", — таке звернення опублікували на сайті ПЦУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!