Румунська церква підтримала автокефалію ПЦУ

Румунська церква, в той же час, не хоче сваритися з РПЦ через ПЦУ

Румунська православна церква підтримує надання автокефалії Православній церкви України. Про це повідомляє релігійний портал Cerkvarium.

"Вони (Румунська православна церква — ред.) "погоджуються з надання автокефалії для всієї Православної Церкви України (а не тільки її частини)". Вони переконані, що цього можна досягнути тільки шляхом взаєморозуміння між Вселенським та Московським патріархатом та загально православним консенсусом", - сказано в повідомленні.

Відзначається також, що Румунський патріарх не приїде на зустріч предстоятелів православних церков в Аммані, яку ініціював патріарх Єрусалимський Феофіл III. У Синоді зазначили, що не хочуть, щоб зустріч в Аммані інтерпретували як Собор предстоятелів православних церков.

"Священний Синод вирішив, що Румунська Православна Церква повинна бути представлена не патріархом Румунії, а лише делегацією Румунського патріархату. Таке рішення вмотивоване тим, що кожна Помісна Церква несе відповідальність за збереження євхаристійної єдності", - сказано в повідомленні.

Як повідомляв сайт "Коментарі", митрополит ПЦУ Епіфаній раніше заявив, що автокефалію Православної церкви України Російська православна церква визнає останньою.