Головна Новини Суспільство Наука та освіта Грецькі вчені знайшли якір величезного корабля древніх греків
commentss НОВИНИ Всі новини

Грецькі вчені знайшли якір величезного корабля древніх греків

Знайдений якір є найбільшою кам’яною колоною архаїчного періоду

8 серпня 2019, 22:42 comments2313
Поділіться публікацією:
Грецькі вчені знайшли якір величезного корабля древніх греків

Під час дослідження яке проводилося з 15 по 29 червня 2019 року під керівництвом археолога доктора Георгіоса Кутсуфлакіса грецькі вчені знайшли архаїчний якір. Гранітний якір вагою близько 400 кг, який датується 6 століттям до нашої ери, вчені підняли з дна Егейського моря. Про це повідомляє Greek Reporter.

Розмір гранітного якоря передбачає, що він належав кораблю, який повинен був бути колосального розміру для свого часу. Цей якір є найбільшою кам’яною колоною архаїчного періоду, коли-небудь знайденою в Егейському морі. Дерево, з якого був зроблений корабель, не збереглося до наших днів, але поруч з якорем знайшли амфори, які, ймовірно, перевозили на цьому судні.

Пітер Кемпбелл, один з директорів проекту американського морського фонду RPM, розповів: "Основний компонент цих корабельних аварій, деревина, навряд чи може вижити на дні моря століттями, тільки якщо похована в грязі, без кисню для розкладання і саме тому дайвери документують багато брудних куп втраченого вантажу, в основному амфори".

Також виявлені залишки п’яти затонулих кораблів, судячи з амфор, вони датовані III століття до нашої ери — часом Птолемеїв і Антігонідів. Знайдені амфори були виготовлені на Родосі, в Карфагені, Фінікії.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені знайшли акулу, яка світиться в темряві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!