Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з'ясували, як девайси впливають на мозкову активність
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з'ясували, як девайси впливають на мозкову активність

Вважається, що використання телефону в перервах від роботи дає вашому мозку час відпочити і перевести дух, але нове дослідження американських вчених довело протилежне

27 серпня 2019, 20:55 comments2312
Поділіться публікацією:
Вчені з'ясували, як девайси впливають на мозкову активність

Дослідники з Ратгерського університету з'ясували, що відпочинок з девайсом в руках може призвести до зниження продуктивності, оскільки мозок не встигає "розвантажитися".

"Стільникові телефони можуть надавати такий ефект, тому що навіть один погляд на ваш смартфон провокує бажання перевірити повідомлення, списатися з ким-небудь, вийти в інтернет і так далі", — зазначив один з авторів роботи доцент Террі Курцберг.

В ході експерименту вчені запросили 414 студентів коледжу і запропонували їм розгадати 20 загадок, а також надали їм вибір, чим можна зайнятися в перерві від розумових вправ. Вони могли провести час за комп'ютером, телефоном або листком паперу. Четверта група "піддослідних" взагалі працювали без паузи.

У результаті, студенти, які вибрали звичний смартфон, не тільки не відпочили, але й знизили свою здатність до праці. Їм знадобилося на 19% більше часу, а результати показали, що вони впоралися на 22% гірше, ніж всі інші.

Важливо усвідомлювати, що використання девайсів також вимагає розумових сил і навантажень. Робота з ними відволікає нас і надалі буде набагато важче зосередитися на дійсно важливе заняття.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вчені у Великобританії зробили заяву, згідно з якою люди, що народилися після 1981 року або, як їх прийнято називати, мілленіали, найбільш схильні до самотності і відсутності найближчих друзів. Подробиці читайте за посиланням.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://naked-science.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!