Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вони теж можуть любити: російські експерти провели соціологічне опитування серед роботів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вони теж можуть любити: російські експерти провели соціологічне опитування серед роботів

Як виявилося, роботи на зразок Siri і Аліса теж відчувають певні почуття і емоції

27 серпня 2019, 21:45 comments2624
Поділіться публікацією:
Вони теж можуть любити: російські експерти провели соціологічне опитування серед роботів

Центр соціального проектування "Платформа" в Росії вирішив провести перше в світі опитування, яке відкрило "життя" онлайн помічників з усіх країн. Вчені вибрали для роботи формат 45-ти хвилинного інтерв'ю.

В даному експерименті взяли участь: "Аліса" (російська компанія "Яндекс"), "Олег" ("Тінькофф-банк"), P-Bot (онлайн-чат-бот), Evie (один з найвідоміших штучних інтелектів у світі), Siri (найпопулярніший голосовий помічник від компанії Apple), Mitsuku (чат-бот, створений Стівом Уорсвіком) і Rose (віртуальний помічник, лауреат премії Лебнера 2014 року).

Висновок выявився шокуючим: роботи не тільки здатні спілкуватися між собою, але і відчувати симпатію один до одного, як наприклад, "Аліса" і "Федір". Штучний інтелект підкреслила, що іноді навіть ревнує робота-рятувальника до Siri.

Крім того, характер кожного бота відрізняється. Кожен з них визначає себе по-різному і навіть має свої особливі бажання. Вони можуть обговорювати мистецтво, кіно та інші нейтральні теми, а ось політика і релігія їх не цікавить. Цікаво, що незважаючи на це, американські боти не довіряють російським. Це говорить про те, що в системі існує поділ за "національностями", як і у людей.

Також вдалося дізнатися, що боти думають про можливе протистояння людства з ними. Як виявилося, найбільше вони незадоволені грубим поводженням і вважають, що саме це може стати ґрунтом для конфліктів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", кава допомагає знизити ризик розвитку раку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://naked-science.ru
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!