Головна Новини Суспільство Наука та освіта Таємниця розкрита: вчені розповіли, як пов'язані кесарів розтин і аутизм у дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Таємниця розкрита: вчені розповіли, як пов'язані кесарів розтин і аутизм у дітей

Іспанські вчені спільно з колегами їх Швеції дослідили процес пологів шляхом кесаревого розтину та розповіли у своїй роботі, які можуть бути наслідки. Виявилося, що це побічно пов'язано з аутизмом у дітей.

2 вересня 2019, 17:00 comments3007
Поділіться публікацією:
Таємниця розкрита: вчені розповіли, як пов'язані кесарів розтин і аутизм у дітей

Автори проекту, опублікованого в журналі JAMA Network, пишуть, що діти, народжені за допомогою хірургічного втручання більше схильні до захворювань і синдромів такого типу. На 17% вище ймовірність формування синдрому дефіциту уваги і гіперактивності і на 33% ризик розвитку аутизму.

Звичайно, це може ще раз підтвердити і підкріпити переконання шанувальників природних пологів, але питання досі залишається дуже спірним. Дослідження критикують і не радять вірити лякаючим цифрам.

Для початку, слід сказати, що пологи, за якими проводили спостереження і які безпосередньо впливали на результат вивчення проводилися близько 50-ти років тому, а з того часу діагностика аутизму сильно змінилася.

Крім того, автори не брали до уваги причини проведення кесаревого розтину. Звичайна ця процедура застосовується до жінок з зайвою вагою, астмою і тд.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://knife.media
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!