Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нова Зеландія заборонила туристам купатися з дельфінами: причина вражає
commentss НОВИНИ Всі новини

Нова Зеландія заборонила туристам купатися з дельфінами: причина вражає

Уряд Нової Зеландії забороняє туристам купатися з афалінами в затоці островів. Це тільки одна з декількох нових заходів захисту, оголошених Департаментом охорони природи на минулого тижня.

2 вересня 2019, 18:00 comments2092
Поділіться публікацією:
Нова Зеландія заборонила туристам купатися з дельфінами: причина вражає

Рішення були прийняті після різних досліджень, які показали, що занадто велика взаємодія між людьми і дельфінами може вплинути на їх поведінку в стані спокою і харчування. Наприклад, одне спостереження, опубліковане в журналі "Endangered Species Research показало, що плавання занадто близько або дотик дельфінів-афалін надзвичайно стресову для тварин і може викликати психологічні проблеми, які заважають їм відпочивати, годуватися і піклуватися про своїх дитинчат.

Також важливо те, що рівень смертності серед дітей дельфінів становить 75% серед місцевого населення. Вони кажуть, що це не тільки самий високий показник у Новій Зеландії, але і найвищий показник у світі. Більш того, кількість дельфінів в затоці островів різко скоротилося з 1999 року — зараз існує основна група, що складається всього з 19 особин, які часто відвідують острова.

Ці високоінтелектуальні, часто рогові, а іноді і зловісні істоти занесені в Червону книгу МСОП і їх можна знайти в більшості світових (неполярних) вод. Неймовірно соціальна природа афаліни робить його популярним серед туристів.

Як говориться в прес-релізі Департаменту охорони природи, люди "дуже сильно люблять дельфінів".

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!