Головна Новини Суспільство Наука та освіта Великий Бар'єрний риф постраждав від глобального потепління: наслідки лякають
commentss НОВИНИ Всі новини

Великий Бар'єрний риф постраждав від глобального потепління: наслідки лякають

Нова експертна оцінка знизила стан здоров'я Великого Бар'єрного рифу в Австралії з «поганого» до «дуже поганий» після аналізу середовища проживання прибережній системи.

2 вересня 2019, 20:05 comments2986
Поділіться публікацією:
Великий Бар'єрний риф постраждав від глобального потепління: наслідки лякають

Теплі хвилі являють собою безпосередню загрозу і представляють найбільший ризик для рифової системи в поєднанні з поганою якістю води на березі, втратою середовища проживання і деградацією. Джерелом інформації став звіт аналізу Great Barrier Reef Act.

"Зміна клімату загострюється і являє собою найбільш серйозну загрозу для довгострокових перспектив регіону. Важливі глобальні дії щодо вирішення проблеми зміни клімату мають вирішальне значення для уповільнення погіршення екосистемних і рифових цінностей рифу і підтримки відновлення", — йдеться у звіті.

Кожні п'ять років у країні проводиться аналіз стану здоров'я рифу, його навантаження і його майбутнього, як того вимагає Закон про Великому бар'єрному рифі. У 2019 році автори виявили, що на риф чиниться значний тиск як на місцевому, так і на глобальному рівні, що змінило стратегії збереження.

Завдання відновлення рифу є "великим, але не непереборним", пишуть автори, відзначаючи, що міжнародні по відновленню рифу, на жаль дуже складні у виконанні. Офіційні особи заявляють, що, як і лісові пожежі на Амазонці, захист рифу є глобальною проблемою, і світові лідери повинні вирішувати проблему зміни клімату на високому рівні.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.








Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!