Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вдалося визначити зв'язок між насильницькими нахилами і аутизмом
commentss НОВИНИ Всі новини

Вдалося визначити зв'язок між насильницькими нахилами і аутизмом

Вчені кажуть, що складний гобелен генетичних факторів і факторів навколишнього середовища сприяє розвитку психопатії, вважається, що такий стан на 50% є спадковим.

2 вересня 2019, 21:10 comments2089
Поділіться публікацією:
Вдалося визначити зв'язок між насильницькими нахилами і аутизмом

У статті, опублікованій в журналі "Молекулярна психіатрія", автори пояснюють, що, щоб з'ясувати, які гени винні вони зібрали стовбурові клітини шкіри шести жорстоких психопатичних ув'язнених у Фінляндії.

В лабораторії ці стовбурові клітини були перетворені в клітини мозку двох різних типів, відомі як нейрони і астроцити. Потім команда вивчила генетичний профіль цих клітин, перш ніж порівнювати їх з групою з непсихопатов.

Результати показали, що зміни в експресії чотирьох окремих генів — RPL10P9, ZNF132, CDH5 і OPRD1 — можуть бути використані для прогнозування поширеності до 92% психопатичних симптомів у злочинній групі.

Виявилося, що всі вищезгадані гени, крім OPRD1, були раніше пов'язані з аутизмом і, таким чином, могли сприяти емоційній безсердечності і відсутності емпатії, у психопатичних насильницьких злочинців.

Як і психопати, люди з аутизмом, як правило, відчувають труднощі у формуванні емоційних зв'язків або інтерпретації соціальних сигналів від інших людей.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!