Головна Новини Суспільство Наука та освіта Нанесення татуювання може дивно позначитися на вашому тілі
commentss НОВИНИ Всі новини

Нанесення татуювання може дивно позначитися на вашому тілі

Якщо ви подивитеся на лімфатичні вузли сильно татуйованої людини, ви помітите щось дуже дивне: невеликий металевий відблиск.

2 вересня 2019, 23:00 comments2692
Поділіться публікацією:
Нанесення татуювання може дивно позначитися на вашому тілі

Вже давно відомо, що татуювання можуть призвести до потрапляння металевих наночастинок в організм, де вони накачуються до тих пір, поки не потраплять в імунну систему в лімфатичному вузлі. У журналі повідомляється Particle and Fiber Toxicology Journal, що сліди нікелю і хрому, виявлені в лімфатичних вузлах, насправді залишаються через голки тату-пістолета

"Татуювання — це більше, ніж здається на перший погляд. Мова йде не тільки про чистоту салону, стерилізації обладнання або навіть про пігментах. Тепер ми бачимо, що знос голки також впливає на ваше тіло", — пояснив Хірам Кастільо, один з авторів дослідження.

Команда, очолювана дослідниками з Федерального інституту оцінки ризику в Німеччині, почала своє дослідження з вивчення тканин померлих татуйованих і не татуйованих людей. У тканинах лімфатичних вузлів вони виявили частинки заліза, хрому і нікелю розміром від 50 нанометрів до 2 мікрометрів. Це може здатися незначним, але вони потенційно більш небезпечні, ніж великі частинки, оскільки вони мають більш високе відношення поверхні до об'єму, що призводить до високого виділенню токсичних елементів.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!