Головна Новини Суспільство Наука та освіта В очах скам'янілостей мух виявлені кристали
commentss НОВИНИ Всі новини

В очах скам'янілостей мух виявлені кристали

У викопних мух, знайдених в Данії, є кристали в очах - окремі, прозорі мінеральні частинки, де колись були лінзи живих очниць. Ці маленькі кристали карбонату кальцію відроджують дослідження про більш загадкових стародавніх тварин, трилобитах.

3 вересня 2019, 17:35 comments2289
Поділіться публікацією:
В очах скам'янілостей мух виявлені кристали

Скам'янілості цих вимерлих, щитовидних безхребетних мають кристаллизованные мінеральні лінзи в очах. Тут немає живих трилобітів, але, принаймні, з 1970-х років вчені розуміють, як кришталеві лінзи могли працювати на істот, коли вони були живі. Тепер автори аналізу літаючих істот стверджують, що кришталеві лінзи, як у мух, так і в трилобітів, є лише примхами скам'яніння. У живих комах немає кришталевих лінз.

"Ці тварини іноді вирощують більш дрібні кристали кальциту в своїх очах або в своїх жорстких экзоскелетах для міцності, але не один великий кристал в кожній окремій лінзі", — каже керівник проекту.


Бріджит Шоенманн з Кельнського університету в Німеччині дотримується ідеї, що живі трилобіти бачать крізь лінзи, які в основному складаються з карбонату кальцію. Однією з переваг цієї здатності є можливість згинати входить світло під водою, допомагаючи збирати і фокусувати достатню кількість світла.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!