Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знайдено речовину, яка може замінити зубну емаль
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено речовину, яка може замінити зубну емаль

Одна з проблем з нинішніми пломбами полягає в тому, що вони іноді слабшають або випадають і вимагають заміни. Дослідники з китайського університету Чжецзян та університету Сяминь хотіли подолати це, знайшовши спосіб самовідновлення зубної емалі.

3 вересня 2019, 21:00 comments2030
Поділіться публікацією:
Знайдено речовину, яка може замінити зубну емаль

У підсумку, вдалося створити гель, який містив крихітні кластери кальцію і фосфату, ключових компонентів натуральної зубної емалі. Результати представлені в журналі Science Advances.

Щоб перевірити матеріал, дослідники спочатку нанесли його на кристалічний гідроксиапатит, речовину, схожу на емаль в наших зубах. Вони виявили, що кластери фосфату кальцію в гелі злилися з матеріалом, що стало можливим завдяки зменшеному розміром кластерів; раніше вчені намагалися використовувати більш великі кластери, але мали обмежений успіх.

Потім вони використовували людські зуби (ще не прикріплені до їхніх власників), спочатку пошкодивши емаль кислотою, а потім покривши їх гелем. Потім їх поміщали в умови, схожі в роті людини, на 48 годин.

Дивно, але після цього часу речовина утворила дуже тонкий шар покриття, яке було таким же міцним та витривалим, як емаль, яка природним чином присутня в наших зубах. Під мікроскопом дослідники могли бачити, що покриття мало кристалічну структуру, схожу з природного емаллю. Шар був тільки дуже тонким, але автор дослідження Ruikang Tang сказав New Scientist, що його можна наносити кілька разів, щоб наростити.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!