Головна Новини Суспільство Наука та освіта Стало ясно, чому дівчатка гірше математичних тестах, ніж хлопчики
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало ясно, чому дівчатка гірше математичних тестах, ніж хлопчики

Дівчатка-підлітки в середньому гірше, ніж хлопчики, по більшості тестів з математики та природничих наук, що привернуло велику увагу вчених. Тим не менш, один аспект цього досі був упущений: різниця зменшується з тривалістю тесту. У більш тривалих тестах жіночий підлогу часто обганяють хлопчиків.

3 вересня 2019, 22:05 comments2283
Поділіться публікацією:
Стало ясно, чому дівчатка гірше математичних тестах, ніж хлопчики

Кожні три роки 15-річні студенти в 74 країнах беруть участь у програмі міжнародної оцінки учнів (PISA). А в новому дослідженні доктор Пау Баларт з Університету Балеарських островів і аспірант Університету Еразма Маттіс Оостервин порівняли показники хлопчиків і дівчаток у тестах 2006-2015 рр. Про результати пише видання iflscience.

Як і в багатьох попередніх дослідженнях, Balart і Oosterveen підтвердили, що дівчатка в середньому краще, ніж хлопчики, на тестах з читання, але зворотна ситуація трапилася математики та природничих наук. В Nature Communications Balart і Oosterveen повідомляють, що розрив у більш пізніх питаннях тесту звузився, а в деяких країнах навіть повністю змінився, причому дівчинки до кінця випередили хлопчиків.

Автори пропонують кілька гіпотез, в тому числі різні підходи до планування та участі в тестуванні хлопчиків і дівчаток, самодисципліну і здатність зберігати увагу.

Це не перший раз, коли розум жінок у більш тривалому тестуванні був відзначений. Оксфордський університет додав додаткові 15 хвилин до іспитів з математики та комп'ютерних наук, і виявив, що успішність учениць покращилася. Тим не менш, це розглядається як припускає проблема у жінок .

Отримані дані піднімають питання про те, як довго повинен проходити ідеальний тест. Як відзначають Баларт і Оостервин, робочий день більшості людей набагато довше двогодинного тесту. Більш тривала оцінка може бути кращим показником продуктивності на робочому місці.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!