Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені знайшли стародавню життя під землею
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли стародавню життя під землею

Шахта Кідд-Крик в Онтаріо, Канада, є домом для деяких з найстаріших відомих вод на планеті - і тепер, схоже, що сульфатна і збагачена воднем вода в струмку може містити мікробну життя.

3 вересня 2019, 23:00 comments2177
Поділіться публікацією:
Вчені знайшли стародавню життя під землею

Попередні дослідження визначили, що вода була здобута на глибині 2,4 кілометра (1,5 милі). У минулому місяці дослідження, опубліковане в Geomicrobiology Journal, виявило існування мікробної життя, незайманою водою з поверхні.

Дослідники з Університету Торонто, Канада, виявили мікробні клітини серед відкладень в пробах, зібраних через дві свердловини, які природним чином скидають воду. Результати додають більший фактор до збору доказів того, що в земній корі є подповерхностна біосфера — область, яка вважається ворожою життям — яка має дуже мало (якщо такі є) взаємодії з тим, що відбувається вище.

В цілому вважається, що ці мікроби виробляють від 15 до 23 мільярдів тонн вуглецю, що в 245-385 разів перевищує вуглецеву масу людей над поверхнею.

Ці мікроорганізми (і їх різноманітність) являють собою недостатньо вивчене явище, яке вимагає набагато більшого вивчення, але ці ранні дані свідчать про те, що рівні генетичних відмінностей можуть бути такими, що далеко йдуть, як і над поверхнею, і, можливо, навіть більше.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!