Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли про унікальність будови мозку у бджіл
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли про унікальність будови мозку у бджіл

Медоносні бджоли насправді дуже розумні істоти. Ці комахи все своє життя дбають про виживання роду і добуванні їжі. Останнє дослідження показало, що крім усього іншого, нервова система істот перебуває в постійному розвитку

4 вересня 2019, 17:00 comments2577
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли про унікальність будови мозку у бджіл

Аналіз, опублікований в eNeuro, розповідає, що чутливі до вібрації нервові клітини, або нейрони властиві бджолам, яким доручено знаходити їжу, працюють набагато краще у дорослих особин, ніж у молодняка.

Ця модернізація нервової системи може допомогти бджолам-фуражировкам краще відчувати специфічні вібрації повітря, створювані їх побратимами-фуражировщиками під час танців, які допомагають ділитися інформацією про місцезнаходження, відстані та якості знайденої їжі.

Дослідники порівняли певні нейрони у дорослих бджіл, які з'явилися з їх клітин на 1-3 дні раніше, з нейронами бджіл-фуражирів, які були старші за 10 днів. Команда дослідників виявила, що у старшого покоління клітини були більш витонченими. Клітини, що називаються нейронами DL-INT-1, здаються більш рідкісними в певних областях, з меншою кількістю вусиків, які приймають повідомлення, які називаються дендритами. Витончені дендрити можуть бути ознакою того, що ці клітини є більш обережними у своїх зв'язках. Експерименти з електродами показують, що у фуражирів ці нейрони обробляють інформацію більш ефективно, ніж їх молодші колеги.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!