Головна Новини Суспільство Наука та освіта Знайдено спосіб приборкати полум'я
commentss НОВИНИ Всі новини

Знайдено спосіб приборкати полум'я

Використовуючи сполуки рослин, дослідники створюють нове покоління антипіренів (компонент, який додається до матеріалів органічного походження з метою забезпечення вогнезахисту), які одного дня можуть замінити вогнегасні речовини, які додаються виробниками меблі, електроніку та інші споживчі товари

4 вересня 2019, 18:05 comments2824
Поділіться публікацією:
Знайдено спосіб приборкати полум'я

Сировиною для нових антипіренів на рослинній основі стала галова кислота, яка міститься в горіхах і чайних листках, і ще одна речовина, яку можна виявити в гречці, зване 3,5-дигидроксибензойной кислотою. Про це повідомляє видання sciencenews.

Обробка цих сполук хімічною речовиною, званим фосфорилхлоридом, перетворює їх у вогнестійкі хімічні речовини, звані ефірами фосфору. За словами Хауелла, одного з авторів роботи. Оскільки ці рослинні інгредієнти широко поширені, а процес хімічної обробки є простим, такий метод повинен дозволити легко виробляти продукт у великих масштабах.

Смола, яка використовується в електроніці і транспортних засобах, зазвичай легко запалюється, але антипірен на рослинній основі може цьому перешкодити.

Зараз вже вдалося протестувати антипірени в смолі і результати виявилися вражаючими. Оброблені чіпси були погашені менш ніж за 10 секунд, тоді як необроблені чіпси спалахнули, поки не залишилося смоли. В експериментах не порівнювалися антипірени на рослинній основі з традиційними вогнетривкими речовинами.

Дослідники також виміряли мінімальна кількість кисню, необхідного для підтримки горіння.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!