Головна Новини Суспільство Наука та освіта П'яти новим супутникам Юпітера дали назву, завдяки твіттеру
commentss НОВИНИ Всі новини

П'яти новим супутникам Юпітера дали назву, завдяки твіттеру

Міжнародний астрономічний союз оголосив, що після публічного конкурсу 5 нещодавно відкритих супутників Jovian отримали офіційні назви

4 вересня 2019, 19:00 comments2087
Поділіться публікацією:
П'яти новим супутникам Юпітера дали назву, завдяки твіттеру

Вчений-планетолог Скотт Шеппард з Наукового інституту Карнегі у Вашингтоні, округ Колумбія, повідомив про відкриття лун ще в липні 2018 року. Він і його колеги виявили супутники, коли шукали Планету Дев'ять, що обертається за межами Нептуна. Повідомляє видання sciencenews.

Команда вчених запропонували придумати назви небесних тіл в Твіттері. Також, були і деякі правила, зокрема, що 79 відомих місяців Юпітера повинні бути названі на честь нащадків або чоловіків бога Юпітера з римської міфології. Але це не заважало людям пропонувати імена улюблених вихованців.

Переможцями стали:

Пандия: дочка Зевса і богині місяця Селени, богиня повного місяця.

Эрса: Сестра Пандиа, це богиня роси (кілька людей запропонували це ім'я, включаючи 4-річного експерта Уолтера, який привернув увагу суддів піснею, перечисляющей найбільші супутники Сонячної системи в порядку їх розмірів).

Ейрена: богиня світу, вона — дочка Зевса і Феміди, грецька Титанесса, яка уособлює божественний порядок, справедливість і закон.

Филофросин: внучка Зевса. Це дух привітання і доброти.

Юфема: Сестра Философиины. Вона дух похвали і доброго ознаки.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!