Головна Новини Суспільство Наука та освіта Зображення НАСА показали, жахливі зміни льодовиків Гренландії за останні 50 років
commentss НОВИНИ Всі новини

Зображення НАСА показали, жахливі зміни льодовиків Гренландії за останні 50 років

NASA випустило кілька неймовірних зображень льодовиків Гренландії, отриманих супутниками Landsat з інтервалом майже 50 років. Перше зображення було отримано в 1972 році і було випущено разом з фотографією того ж району, зробленого в цьому році. Різниця в льодовому покриві служить переконливим нагадуванням про вплив кліматичної кризи на нашу планету

4 вересня 2019, 20:55 comments4413
Поділіться публікацією:
Зображення НАСА показали, жахливі зміни льодовиків Гренландії за останні 50 років

Зображення, які отримало Національне управління по аеронавтиці і дослідженню космічного простору, сфокусовані на фіорді Сермилик в Гренландії, розташованому недалеко від південного краю арктичного острова. Більш старе фото було отримано Landsat 1-го вересня 1972 року і показує біло-блакитний крижаний покрив, що йде глибоко в фіорд. А ось останній знімок був зроблений Landsat 8 12 серпня 2019 року. Протяжність льодовиків значно зменшена, але вражаючою особливістю є зміна кольору. Повідомляє iflscience.

На самій останній картині льодовики мають більш коричнево-сірі тони. Дослідники вказують, що це пов'язано з плавленням поверхні. Цей процес концентрує пил і частинки породи, що призводить до більш темного відтінку на замерзлій поверхні цих льодовиків.

"Зараз видно набагато більше голої скелі, яка раніше була покрита льодом", — йдеться в заяві гляциолога Крістофера Шумана з Університету Меріленда. "І всі ці маленькі льодовики розбиваються".

Втрати льоду за останні 47 років пов'язані не тільки з довжиною і кольором льодовиків. Також варто згадати і про глибину. На крупному плані Хельхейма тепер виразно видно скелясті стіни і скелясті оголення.

Під час липневої спеки Гренландія втратила 217 мільярдів тонн льоду в результаті танення, і близько 90 % поверхні крижаного покриву Арктичного острова тануло в період з 30 липня по 2 серпня 2019 року. У червні драматична картина, якою поділилися дослідники, продемонструвала, наскільки це серйозна проблема.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що з узбережжя Південної Африки зникли великі білі акули. Дослідники говорять, що це буде мати великий вплив на економіку країни.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!