Головна Новини Суспільство Наука та освіта У 20 українських школах з'являться сучасні медіастудії
commentss НОВИНИ Всі новини

У 20 українських школах з'являться сучасні медіастудії

Фінал та визначення переможців конкурсу відбудеться у жовтні

5 вересня 2019, 13:34 comments1614
Поділіться публікацією:
У 20 українських школах з'являться сучасні медіастудії

В Україні стартувала програма розвитку шкільних медіа Youth MediaLab 2019-2020. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

У 20 українських школах, профтехах та позашкільних закладах встановлять сучасні медіастудії – учні зможуть створювати більш якісні матеріали для своїх редакцій.

"Нам важливо, що діти в рамках цього проекту будуть вчити основи медіаграмотності, а також створювати цікавий і якісний контент. Це не тільки об'єднає бачення журналістики учнів з усієї країни, але й буде сприяти розвитку молодіжного блогерства", – зазначила генеральний директор директорату інклюзивного та позашкільної освіти МОН Валентина Хіврич.

Відзначається, що приєднатися до конкурсу можуть заклади освіти, які мають практичний досвід у наповненні своїх друкованих або онлайн-видань не менше 1 року. Для участі потрібно заповнити онлайн-заявку, прикласти мотиваційний лист та приклади попередніх робіт. Крім цього, необхідно завантажити конкурсну роботу з певної теми.

Комплект для медіастудії складається з монтажного комп'ютера, фотоапарата з об'єктивом вебкамери для трансляцій, набору постійного студійного світла, цифрового диктофона, штатива, студії тканинного фону, Wi-Fi роутера та відповідного програмного забезпечення.

Фінал та визначення переможців конкурсу відбудеться 31 жовтня 2019 року. Протягом навчального року вчителі та редакція відібраних установ пройдуть спеціальне навчання і отримають підтримку експертів.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", понад півсотні українських шкіл визнані аварійними.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!