Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені виявили новий метод лікування людей, які страждають від посттравматичного стресового розладу
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили новий метод лікування людей, які страждають від посттравматичного стресового розладу

Посттравматичний стресовий розлад виявилося важко піддається лікуванню в довгостроковій перспективі. Змішування психологічної терапії з новими ліками може допомогти, з'ясували вчені

9 вересня 2019, 17:00 comments1843
Поділіться публікацією:
Вчені виявили новий метод лікування людей, які страждають від посттравматичного стресового розладу

Нове дослідження припускає, що ліки можуть допомогти зменшити страх при ПТСР. Його результати опублікували в журналі medicalnewstoday.

Вчені провели аналіз ранніх методів лікування, щоб визначити, чи є медикаментозне і психологічне лікування кращим засобом відновлення після посттравматичного стресового розладу (ПТСР).

Психологічна терапія, яку лікарі часто використовують при лікуванні ПТСР, — це терапія з тривалим впливом, або ПЕ. ПЕ включає в себе піддавання людей з травматичною пам'яттю потрібними спогадами знову і знову. Головна ідея полягає в тому, що, врешті-решт, люди більше не будуть відчувати переляк, коли стикаються з жахливими картинами в своїй голові.

Хоча ПЕ є рекомендованим лікуванням ПТСР, у більшості людей немає ознак поліпшення, а деякі, з часом повертаються до свого початкового стану.

На думку дослідників з Університету Лінчепінга в Швеції, ліки, які позитивно впливають на эндоканнабиноидную систему, можуть бути дуже важливими. Эндоканнабиноидная система використовує речовини організму типу канабісу для контролю емоцій, таких як страх, занепокоєння і стрес.

Експерименти проводилися над специфічним препаратом, який блокував фермент амидгидролазу жирних кислот (FAAH) і підвищував рівень анандаміда, який є эндоканнабиноидом у мозку, пов'язаних зі страхом та занепокоєнням.

Препарат, який використовувала команда, був інгібітором ФААГ, який вчені спочатку розробили як знеболююче. Хоча він виявився неефективним для цієї мети, дослідники подумали, що це може допомогти мозку викорінити непотрібний страх.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що вперше в світі, вченим вдалося відновити рогівку з допомогою технологій. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!