Головна Новини Суспільство Наука та освіта Генетичні дослідження показують високий рівень інцесту у Великобританії
commentss НОВИНИ Всі новини

Генетичні дослідження показують високий рівень інцесту у Великобританії

Згідно з новим дослідженням, приблизно 1 з 3650 людей у Великобританії міг народитися від інцесту, в якій беруть участь родичі першого або другого ступеня

10 вересня 2019, 18:00 comments5061
Поділіться публікацією:
Генетичні дослідження показують високий рівень інцесту у Великобританії

Вивчення інцесту є складним завданням для дослідників. Люди навряд чи будуть говорити про це відкрито з-за культурних заборон і законів проти цього, що робить самоотчетность ненадійною. Тому дослідники з Квінслендського університету (Австралія, звернулися до британського биобанку — великий базі даних, що містить генетичну інформацію від 500 000 чоловік по всій Великобританії. Результати опубліковані в журналі Nature.

Дослідники класифікують "інбридинг" як статеві стосунки між родичами першого або другого ступеня; родичі першого ступеня, є батьками, братами, сестрами або дітьми, а родичі другого ступеня, припадають тими, хто поділяє 25% генів людини (дядьки, тітки, племінники, племінниці, бабусі, дідусі та двоюрідні брати і сестри — тобто ті, хто розділяє обидві групи бабусь і дідусів).

Виявивши тривалі гомозиготності (ідентичні ділянки геному у кожного з батьків) в 10% і більше, команда змогла визначити високий шанс інбридингу у 125 з 450 000 осіб європейського походження, які народилися між 1938 і 1967 роками. Це відповідає одному з кожних 3650 осіб, іншими словами 0,03%.

Потім вони порівняли цю цифру з кількістю злочинів, пов'язаних з інцестом, про які повідомлялося в Огляді злочинності в Англії і Уельсі (CSEW), в період з квітня 2002 року по березень 2017 року. На підставі числа зареєстрованих злочинів, дослідники з'ясували, що поширеність інцесту існувала і буде існувати.

Минулі дослідження пов'язують інцест з більш високою дитячою смертністю і погіршенням фізичної і психічної функціями, включаючи роботу легенів і когнітивні здібності. Дослідження, схоже, підтверджує це, виявляючи, що інбридинг збільшує ймовірність погіршення когнітивної та м'язової функції, труднощів з фертильністю, більш низького росту і більш високого ризику захворювання в цілому.

Нещодавно видання "Коментарі" повідомляло, що вперше в світі, вченим вдалося відновити рогівку з допомогою технологій. Детальніше читайте за посиланням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!