Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені розповіли, до чого призведе вживання канабісу під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, до чого призведе вживання канабісу під час вагітності

Експерти вважають, що вживання канабісу під час вагітності може вплинути на пам'ять майбутньої дитини. Досі вони вивчали це явище тільки на щурах, але кажуть, що їх результати викликають занепокоєння, так як число вагітних, що вживають «травичку», за повідомленнями, подвоїлося за останні 15 років

10 вересня 2019, 22:05 comments1815
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, до чого призведе вживання канабісу під час вагітності

Марихуану часто рекламують як ефективний засіб від нездужання (не по телевізору звісно), але ми все ще не достатньо знаємо про те, як це може вплинути на ненароджену дитину, якщо матір "балується" речовинами під час вагітності. В зв'язку з тим, що марихуана стає легалізованої у великій кількості штатів США, так і країн в цілому, команда з Гарнізонної школи фармацевтики Обернского університету вирішила провести розслідування, а результати були представлені на щорічних зборах Товариства нейробіології та нараді з експериментальної біології в 2019 році Американського суспільства фармакології та експериментальної терапії, а також опубліковані в журналі auburn.

Дослідники дали ТГК, психоактивний інгредієнт канабісу, вагітним щурам і виявили, що це з'єднання дійсно може переходити через плацентарний бар'єр крові до плоду. Після народження нових щурячих дитинчат команда оцінила їх спогади з допомогою серії поведінкових тестів.

Результати експериментів показали, що новонароджені щури були більш забудькуватими, ніж ті, чиї матері не отримували ТГК.

"Вони не могли виконати поставлену задачу так само ефективно, як звичайні діти того ж віку" — пояснила Пріянка Стусани, провідний аспірант проекту. "Це змусило нас замислитись — в чому причина?" Ми провели подальше дослідження на молекулярному рівні і визначили винуватця".

Команда звернулася до певної молекули, відомої як молекула адгезії нервових клітин, яка знаходиться в мозку. Вони виявили менше цього білка у щурів, народжених від матерів, які отримували ТГК. Роль молекул адгезії нервових клітин полягає у підтримці зв'язку між нейронами головного мозку і гиппокампом, де формуються нові спогади.

Важливо пам'ятати, нове дослідження проводилося з використанням щурів, а не людей, тому такий ефект не обов'язково буде спостерігатися у немовлят. Тим не менш, дослідники попереджають, що, оскільки для визначення істинних наслідків вживання канабісу для ненароджених дітей необхідні додаткові дослідження, краще дотримуватися обережності та уникати застосування препарату під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!