Головна Новини Суспільство Наука та освіта Новосад хоче позбавити українські школи від «радянського страху»
commentss НОВИНИ Всі новини

Новосад хоче позбавити українські школи від «радянського страху»

За її словами, такий страх сковує будь-який творчий потенціал

14 вересня 2019, 16:24 comments4544
Поділіться публікацією:
Новосад хоче позбавити українські школи від «радянського страху»

Із системи шкільної освіти України хочуть повністю ліквідувати страх, який вона взяла з радянської освітньої парадигми. Про це повідомляє прес-служба МОН.

"Українська школа, на жаль, перейняла всі ті негативи, які мала радянська система освіти. Це школа, часто побудована на страху всіх до всіх — учня до вчителя, вчителя до директора, директора до міністерства. Якщо ми не заберемо цей страх, який сковує будь-який творчий потенціал, будь-яку можливість до діалогу, говорити про щасливих громадян ми не зможемо", — розповіла нова глава МОН Ганна Новосад.

За її словами, діти повинні самостійно обирати предмети для навчання та працювати за індивідуальними освітніми траєкторіями. "Це ще під час шкільного навчання допоможе виховувати громадян, які зможуть робити свідомий вибір у житті", — впевнена Новосад.

При цьому, глава МОН зазначила, що Україна повинна продовжити вже розпочату реформу освіти.

"Те хороше, що було закладено в нас, ми повинні продовжувати. В першу чергу я кажу про реформу шкільної освіти — Нову українську школу, яка вже заклала ті основи для змін у системі освіти, які допоможуть нам зробити наших випускників щасливішими", — підсумувала Новосад.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", Міністр освіти і науки України Ганна Новосад озвучила головні пріоритети у роботі міністерства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!