Головна Новини Суспільство Наука та освіта Суд відклав засідання по скасуванню міжнародного іспиту для студентів медвузів
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд відклав засідання по скасуванню міжнародного іспиту для студентів медвузів

Суд ознайомлюється із справою за позовом студентів-медиків

18 вересня 2019, 19:30 comments1738
Поділіться публікацією:
Суд відклав засідання по скасуванню міжнародного іспиту для студентів медвузів

Підготовче засідання по справі про скасування для студентів-медиків міжнародного іспиту з основ медицини відклали до 5 листопада . Про це інформує прес-служба Київського окружного адміністративного суду.

Відповідне рішення прийнято на підготовчому засіданні 17 вересня в справі за позовом студентки Харківського національного університету імені Каразіна та народного депутата VIII скликання Валерія Писаренка. Відповідачами по справі визначені Кабінет міністрів України.

"Суд відклав підготовче засідання до п'ятого листопада у зв'язку з необхідністю ознайомлення з представленими в суд матеріалами та вирішення питання про можливе об'єднання справ з аналогічними позовними вимогами, які також перебувають у провадженні суду", — йдеться в повідомленні.

Позивачі вимагають скасувати для студентів-медиків міжнародний іспит з основ медицини, затверджений постановою Кабміну від 28 березня 2018 року №334.

На думку студентів, міжнародний іспит з основ медицини заснований на програмах зарубіжних освітніх агенцій забезпечення якості вищої освіти, в той час як Кабміном досі не затверджений перелік іноземних агентств, сертифікати яких визнаються в Україні.

"В даній ситуації мають місце порушення закону України "Про вищу освіту" та конституційного права громадян України на вищу освіту", — наполягають позивачі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що студенти Гонконгу оголосили бойкот вузам і вийшли на протест.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: http://oask.gov.ua
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!