Головна Новини Суспільство Наука та освіта Людство змогло зменшити діру в озоновому шарі за останні кілька років
commentss НОВИНИ Всі новини

Людство змогло зменшити діру в озоновому шарі за останні кілька років

Глобальні зусилля по покращенню стану екології на планеті Земля нарешті принесли результати

19 вересня 2019, 18:00 comments2966
Поділіться публікацією:
Людство змогло зменшити діру в озоновому шарі за останні кілька років

Останній аналіз озонового шару над Антарктикою показав, що на даний момент діра, яка лякала більшість жителів Землі, нарешті зменшилася в розмірі. Агентство ООН з навколишнього середовища заявило, що більша частина озонового шару буде повністю "вилікувана" протягом 30 років.

З 2000 року частини озонового шару відновлюються зі швидкістю від 1 до 3% кожні 10 років, згідно з останньою науковою оцінкою виснаження шару. Зараз цей показник свідчить про те, що до 2030-х років північна півкуля і середньоширотний озон повністю вилікуються, а до 2050-х років південне півкуля буде відновлена, якщо люди будуть дотримуватися певних правил.

Озоновий шар — це область стратосфери Землі з високою концентрацією газового озону, яка допомагає захистити планету від шкідливих ультрафіолетових (УФ) променів Сонця. Використання певних хімічних речовин, створених людиною, може діяти як озоноруйнівні після їх транспортування в стратосферу. Саме такі речовини викликають виснаження шару і утворення так звані "дірки".

Діра в області Антарктиди в даний час піддається сезонному сплеску зростання, який починається кожен рік в серпні і досягає максимуму в жовтні. Нещодавно опубліковані дані Служби моніторингу атмосфери Коперника (CAMS) показали, що озон веде себе "дуже незвично". Метеорологи прогнозують, що діра знаходиться на шляху до найменшої площі серед всіх антарктичних озонових проблисків за останні 30 років.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені змогли знайти засіб для запобігання раку простати. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!