Головна Новини Суспільство Наука та освіта Куріння марихуани може привести вас до ожиріння
commentss НОВИНИ Всі новини

Куріння марихуани може привести вас до ожиріння

Але Регулярна частота вживання канабісу може привести вас до втрати апетиту

19 вересня 2019, 23:10 comments3386
Поділіться публікацією:
Куріння марихуани може привести вас до ожиріння

За останні кілька років неймовірну кількість штатів і країн послабили свої обмеження з приводу канабісу, що, безумовно, є гарною новиною для індустрії нездорової їжі. Зрештою, куріння травички є синонімом переїдання, але, незважаючи на усі дослідження, що проводяться в даний час щодо наслідків вживання канабісу, феномен, відомий як "печенюхи", досі залишався значною мірою невивченим. Міжнародне співробітництво вчених опублікувало нову статтю в журналі психофармакології, в якій розповідається про те, як марихуана викликає бажання набити собі живіт.

Вчені набрали близько 750 учасників, кожен з яких був досліджений з використанням інструменту під назвою "Анкета вживання канабіноїдів в їжі" (CEEQ). Перша частина CEEQ просить учасників оцінити точність серії тверджень, пов'язаних з "гедоническими аспектами їжі".

Наприклад, в цьому розділі анкети містяться такі твердження, як "їжа приносить більше задоволення", "посилюється відчуття жування і ковтання" і "продукти, які я зазвичай не їм, стають більш привабливими".

Друга частина CEEQ присвячена "апетитним" аспектам харчування, що стосуються стимуляції апетиту. Серед тверджень у цій половині опитування: "я відчуваю голод", "якщо я бачу їжу, я хочу її з'їсти" і "незалежно від того, скільки я їм, я не відчуваю ситості".

Хоча дослідження не розглядає неврологічні або біологічні механізми, що лежать в основі цих ефектів, автори вказують на попереднє дослідження, яке показало, що стимуляція каннабіноидних рецепторів у гризунів змушує їх більш енергійно шукати їжу.

Цікаво, що команда виявила, що це перебільшене прагнення до їжі стає слабшим у міру збільшення частоти вживання канабісу, що дозволяє припустити, що чим частіше хтось отримує "дозу", тим менше ймовірність того, що вони захочуть їсти.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені змогли знайти засіб для запобігання раку простати. Читайте за посиланням.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал щоб не пропустити найважливіші новини!



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!