Головна Новини Суспільство Наука та освіта В українських школах покажуть документальні фільми про кібербулінг
commentss НОВИНИ Всі новини

В українських школах покажуть документальні фільми про кібербулінг

Проект повинен допомогти учням і дати досвід вчителям

3 жовтня 2019, 14:00 comments1833
Поділіться публікацією:
В українських школах покажуть документальні фільми про кібербулінг

В рамках проекту DOCU/ТИЖДЕНЬ в українських школах покажуть документальні фільми про кібербулінг, повідомляє Bullyingstop.

Організатори зізнались, що ідея проведення в школах DOCU/ТИЖНЯ, у межах кампанії проти кібербулінгу, з'явилась після спостережень за реакцією підлітків під час перегляду та обговорення ними стрічок спеціальної фестивальної програми DOCU/ЮНІСТЬ.

Нагадаємо, що Кібербулінг, тобто електронна травля, жорстокість онлайн, як і просто буллінг — це навмисні образи чи погрози. Тільки не при особистому спілкуванні, а за допомогою сучасних засобів комунікації або соцмереж.

"На відміну від традиційних освітніх інструментів, документальне кіно дозволяє не тільки наблизити тему обговорення до учнів, а й сприяє їх максимальному емоційному залученню, що є однією з основ ефективного освітнього процесу", — відмітили в організації.

Програму DOCU/ТИЖНЯ проти булінгу для учнів 5–7 та 8–11 класів розробили за підтримки Міністерства освіти та науки України, експертів-правозахисників та психологів. Вона включає перегляд ільмів, їх обговорення та роботу в групах. Організатори сподіваються, що проект допоможе і дітям, і системі освіти. Напрацьованим у результаті реалізації проекту досвідом поділяться з Міністерства освіти. Це дасть змогу використовувати напрацювання для проведення підготовки та перепідготовки вчителів. Для участі школи в проекті потрібно тільки зареєструватися.

Раніше "Коментарі" писали, що у Севастополі українську мову визнали рідною і стали викладати в школах.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!