Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені відредагували ДНК корів і вивели нових тварин-мутантів
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені відредагували ДНК корів і вивели нових тварин-мутантів

Дослідження і аналізи нащадків безрогих корів показали відсутність мутації і хвороб

9 жовтня 2019, 11:32 comments3638
Поділіться публікацією:
Вчені відредагували ДНК корів і вивели нових тварин-мутантів

Вченим вдалося створити нових корів-мутантів, які народжуються без рогів. Проведення різноманітних досліджень та аналізів показало, що потомства безрогих корів не мають ніяких побічних мутацій. Про це повідомляє видання The Sun.

Як правило, роги коровам видаляють, коли ті ще досить маленькі. Ця процедура дуже болюча для них, тому вчені вирішили відредагувати їх ДНК для виведення нової породи. Це стало можливим після того, як американські експерти знайшли ген, властивий лише деяким породам худоби. Вчені використовували цей ген в рамках різних експериментів зі зміни ДНК. Після кількох невдалих спроб їм вдалося вивести потомство безрогих корів.

Через деякий час, коли нові тварини-мутанти підросли, фахівці перевірили шістьох їхніх нащадків і підтвердили, що крім відсутності у них рогів, ніяких інших побічних ефектів або хвороб не виявлено.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в центральному штаті Нігерії Плато скотарі напали на фермерів через боротьбу за землю і ресурси. В результаті цього загинуло 86 осіб, було зруйновано 50 будинків.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!