Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Київській академії мистецтв шахраї збирали гроші на «батьківські фонди»
commentss НОВИНИ Всі новини

В Київській академії мистецтв шахраї збирали гроші на «батьківські фонди»

В Київській академії мистецтв шахраї протягом довгого часу збирали кошти нібито на «батьківські фонди»

22 жовтня 2019, 16:42 comments2746
Поділіться публікацією:
В Київській академії мистецтв шахраї збирали гроші на «батьківські фонди»

Так, з 2015 року діяли благодійні батьківські організації — благодійна організація "Благодійний фонд", "Київська дитяча академія мистецтв", "Опікунська батьківська порада" та ГО "Батьківська ініціатива", які збирали гроші з батьків учнів Академії, повідомляє видання "Апостроф".

Практичні послуги, за даними ЗМІ, раніше надавалися за гроші батьків. Однак кошти йшли на рахунок благодійних організацій, а не на рахунок Академії.

Як розповіли співробітники Академії, спочатку представники батьківського фонду проводили загальні збори з батьками, в першу чергу, нових студентів, розповідали про плани фонду та озвучували необхідність зібрати гроші на певні цілі. Після Сергій Овсяницький і Олександр Григорович Ковальов збирали кошти у батьків в бібліотеці Академії. Готівка платилися фонд і рух коштів можна було проконтролювати.

picture

picture

В Академії додали, що незаконні "шкільні фонди", якими керували батьки деяких учнів, що були ліквідовані.

За словами журналістів, нове керівництво змінило ситуацію. Новий ректор Ольга Бенч домоглася надання Київській Академії мистецтв статусу повноцінного ВНЗ. У структурі навчального закладу також діє Київська дитяча академія мистецтв ім. М. В. Чембержі, яка вважається спеціалізованою школою мистецтв.

Як відзначають автори матеріалу, з гарантованої державою загальної освіти випадає ціла низка практичних занять (наприклад, пленери та виставки), на які не передбачено державне фінансування. І тому батькам було запропоновано на добровільній основі укласти договори на додаткові освітні послуги вартістю 17 тис. грн в рік.

Кошти за додаткові послуги надходять на спеціальний рахунок Академії та цільовим методом йдуть на оплату додаткових годин викладачів, закупівлю матеріалів, замовлення автобуса, оформлення робіт для виставки, організацію та проведення виставок і т. п. Діти батьків, які не підписали такі договори, отримують освіту за загальною державною програмою.

В Академії пояснили, що батьки, які контролювали незаконні фонди, "розв'язали війну" як у ЗМІ, так і в стінах закладу, проти цих нововведень, оскільки тепер кошти будуть офіційно надходити на рахунок Академії.

За даним фактом прокуратура Оболонського району Києва зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 КК (шахрайство, вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 3 років тюремного ув'язнення.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!