Головна Новини Суспільство Наука та освіта "Лише 10% українців довіряють російським ЗМІ", - соцопитування
commentss НОВИНИ Всі новини

"Лише 10% українців довіряють російським ЗМІ", - соцопитування

Майже 80% українців спираються на українські новинні джерела в пошуках інформації

7 листопада 2019, 22:20 comments1757
Поділіться публікацією:
"Лише 10% українців довіряють російським ЗМІ", - соцопитування

Міжнародна організація Internews опублікувала результати соціологічного опитування, згідно з яким лише 13% українців продовжують черпати інформацію з російських засобів масової інформації, інші ж воліють читати вітчизняну пресу. Про це представники організації розповіли на конференції в Києві.

Так, згідно з цими даними, 30% респондентів ствердно відповіли на запитання, чи знають вони, у своєму оточенні, які читають інформацію в росСМИ, ще 51% сказали, що їх оточення не використовує такі медіа.

Говорячи про причини використання людьми російських ЗМІ, більшість респондентів (35%) назвали можливість отримати альтернативну точку зору, 22% заявили, що росСМИ цікаві, 21% вказав на можливість отримувати новини на російській мові, а 4% впевнені, що росСМИ більш правдиві та незалежні.

Опитування було проведено в червні-липні 2019 року на всій території України, за винятком тимчасово непідконтрольних Києву територій Донецької та Луганської областей, а також АР Крим. Опитувалися 4056 респондентів у віці від 18 до 65 років методом особистого інтерв'ю.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Володимир Зеленський на зорі своєї каденції оголосив про створення міжнародного каналу, яке транслювало пізнавально-розважальні шоу про Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!