Головна Новини Суспільство Наука та освіта Археологи відтворили вигляд єгипетської принцеси, яка жила 4000 років тому
commentss НОВИНИ Всі новини

Археологи відтворили вигляд єгипетської принцеси, яка жила 4000 років тому

Її вигляд збирали з крихітних фрагментів дерев'яного саркофага

12 листопада 2019, 18:05 comments4998
Поділіться публікацією:
Археологи відтворили вигляд єгипетської принцеси, яка жила 4000 років тому

Дослідники з Американського університету, який знаходиться в Каїрі змогли відтворити зовнішність принцеси Єгипту, яка жила майже 4000 років тому. Про це повідомляє Politexpert.

Виявилося, що саркофаг принцеси на ім'я Хатшепсут виявили ще в 2017 році недалеко від Каїра. Але першими до нього дісталися мародери, яких цікавили лише коштовності, а не історична цінність знахідки.

В руки археологів саркофаг потрапив в поганому стані, так як труну було недбало розколото, а кістки розкидані по підлозі. На самому саркофазі вчені виявили ієрогліфи, які в перекладі означали "дочка короля Хатшепсет". Саме такий напис дозволив дослідникам визначити особу знайдених останків.

Для відтворення зовнішності єгипетської принцеси був потрібен час, адже її портрет збирали з крихітних фрагментів дерев'яного саркофага, в якому її було поховано. Також дослідники знайшли в гробниці плиту з ім'ям фараона Амені Кемау, який був батьком принцеси, але про його правління практично нічого не відомо.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що нещодавно в Єгипті було виявлено дві нові гробниці, яким більше трьох тисяч років.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!