Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені з США виявили невідомий вид акул
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з США виявили невідомий вид акул

Вченими були виявлені 134 зуба незвичайної форми, 61 хребець, елементи луски і хрящ

4 грудня 2019, 21:21 comments3029
Поділіться публікацією:
Вчені з США виявили невідомий вид акул

Американські вчені з Університету Де Поля і Державного університету Форт Хейс виявили останки нового виду акул, невідомого до сьогоднішнього часу. Про це повідомляє видання Newsweek.

Як стало відомо, останки невідомого виду акул були знайдені у формації Карлайл. Вченими були виявлені 134 зуба незвичайної форми, 61 хребець, елементи луски і хрящ. Дослідивши "знахідки", вчені припустили, що виявлені останки варто датувати пізнім крейдовим періодом. Тобто, акули цього виду були заселені територіальними водами США приблизно 100 мільйонів років тому.

У повідомленні сказано, що вчені вже дали новому виду акул назву – Cretodus houghtonorum. За даними дослідження, такі акули мали унікальну форму і особливий набір зубів, а їх довжина могла досягти 5 метрів. Велику увагу вчені акцентували на новонароджених акулах виду Cretodus houghtonorum. Виявилося, що такі народжувалися вже досить довгими – до 1 метра. Цей розмір вказує на те, що даний вид новонароджених акул, теоретично міг знищувати своїх братів, будучи ще ембріоном в утробі матері.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло, що на жителя Ізраїлю під час відпочинку напала акула в Середземному морі, де він займався снорклінгом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!