Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені визначили, який смак у звичайної води
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені визначили, який смак у звичайної води

Усього в природі існує п'ять основних смаків

17 грудня 2019, 18:00 comments2432
Поділіться публікацією:
Вчені визначили, який смак у звичайної води

Вчені з Каліфорнії провели дослідження і з'ясували, що питна вода володіє смаком, хоча до цього вважалося, що вона нейтральна для рецепторів.

Фахівці провели експеримент на гризунах, яких поїли звичайною водою і помітили, що під час пиття в їх організмі підвищувалися "датчики" кислого смаку. Вчені припустили, що миші не просто тамували спрагу, але і насолоджувалися смаком води. Для того, щоб підтвердити результати свого дослідження, експерти вирішили використати метод оптогенетики.

І так, в порожню поїлку гризунів направили синій колір, який стимулює кислі смакові рецептори. Миші, які відчували спрагу, попрямували до світла і почали його "пити", тому що воно вказувало їм на наявність кислої води в поїлці.

"Миші не відчували вологи, але продовжували "лизати" синє світло, тому що їх кислі датчики казали: тут є вода", — зазначив керівник дослідження.

Виходячи з результатів експерименту, фахівці заявляють, що питна вода має кислий смак, хоча до цього стверджувалося, що у неї відсутній і запах, і колір, і смак.

Нагадаємо, що в природі існує п'ять основних смаків: кислий, солодкий, гіркий, солоний. А в 1913 році китайський вчений відкрив смак умамі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка формула допоможе розрахувати правильну норму води в добу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!