Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Україні введуть електронні студентські та учнівські квитки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні введуть електронні студентські та учнівські квитки

Паперові документи будуть і далі діяти

18 грудня 2019, 14:41 comments3411
Поділіться публікацією:
В Україні введуть електронні студентські та учнівські квитки

У тестовому режимі у наступному році  запровадять електронні студентські та учнівські квитки в Україні. Відповідне рішення уряд прийняв на засіданні 18 грудня, повідомила його прес-служба.

З 16 грудня вже почав працювати мобільний додаток "Дія", завдяки якому можна буде скористатися електронним квитком.

Електронні студентські та учнівські квитки будуть гарантувати власникам права та пільги, на які мають право студенти і учні. Відзначається, що ці документи будуть підтвердженням статусу студента або учня та зберігати відповідні права на пільги.

Як повідомляло видання "Коментарі", міграційна служба України запустила сайт, за допомогою якого можна перевірити, чи дійсний паспорт громадянина України, закордонний паспорт, посвідчення біженця, інші посвідчення та пільгові документи, в тому числі студентський квиток.

Також ми писали про те, що команда президента Володимира Зеленського запропонувала ввести електронний уряд в Україні (e-government) за прикладом Естонії, замість державних інституцій, що породжують черги і бюрократію.

Система надасть громадянам України можливість користуватися державними послугами, доступ до яких можна буде отримати з допомогою ID-карти. З її допомогою українці зможуть підтвердити свою особистість скрізь, де це необхідно: у державному закладі, магазині, банку і так далі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!