Головна Новини Суспільство Наука та освіта Вчені показали, як виглядає мозок дитини під час читання книг і гри на планшеті
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає мозок дитини під час читання книг і гри на планшеті

Найбільше мозок розвивається в перші 5 років життя

17 січня 2020, 11:20 comments6074
Поділіться публікацією:
Вчені показали, як виглядає мозок дитини під час читання книг і гри на планшеті

Вчені провели масштабне дослідження, яке показало, як на мозок дитини впливає читання книг і взаємодія з гаджетами. Про це повідомляє видання CNN.

Фахівці за допомогою дифузійної спектральної томографії (тип МРТ) проаналізували активність білої речовини в мозку дітей у віці 3-5 років. В експерименті взяло участь 47 здорових дітей.

На першому фото показаний скан мозку дитини під час занять з вихователем. Червоні області вказують, що читання книг та інші розвиваючі ігри з дитиною, впливають на зростання білої речовини в мовних центрах мозку. Активність у цих центрах підвищує здатність дитини до навчання.

1.png

На другому фото представлений скан мозку дошкільника, який кожен день проводить за монітором планшета або телефону близько двох годин. Блакитний колір показує, що в тих же мовних центрах мозку є значна недорозвиненість і дезорганізація білої речовини.

2.png

Крім цього, діти виконали ще й когнітивні тести. Результати показали, що у дошкільнят, які грали в ігри на планшеті близько двох годин, навики грамотності та пам'ять розвинені набагато гірше, ніж у дітей, які вважали за краще читати книги.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як прищепити дитині любов до читання книг.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!