Головна Новини Суспільство Наука та освіта В Австралії знайдено рештки найбільшого динозавра
commentss НОВИНИ Всі новини

В Австралії знайдено рештки найбільшого динозавра

Ці динозаври булишвидкими і дуже сильними

18 січня 2020, 05:15 comments3586
Поділіться публікацією:
В Австралії знайдено рештки найбільшого динозавра

Вчені з Австралії з'ясували, якому динозавру належать рештки, знайдені кілька років тому в центральній частині штату Квінсленд. Про це повідомляє видання Royal Society Open Science.

Палеонтологи зізналися, що спочатку не приділяли належної уваги останкам і лише після уважного вивчення зрозуміли, що перед ними справжня і надзвичайно рідкісна знахідка. Виявилося, що кістки належать плотоядному тероподному динозавру (автори дали йому прізвисько Банджо), родичу тиранозавра – одному з найбільших наземних хижаків в історії планети.

Відомо, що це рід динозаврів населяв територію Австралії приблизно 99,6-93,5 мільйонів років тому. Ці хижаки були заввишки два метри і сім метрів в довжину, зовні нагадували велоцирапторів.

Вчені кажуть, що ці динозаври були дуже сильними і швидко пересувалися, а свої передні кінцівки використовували в якості основного засобу нападу. У них були гострі загнуті кігті, якими вони захоплювали свою жертву.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що польські вчені виявили на території своєї держави останки найбільшого морського чудовиська.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!