У США знайшли останки нового виду динозаврів

Раніше палеонтологи думали, що в юрський період в Північній Америці був тільки один вид аллозавра

У США знайшли останки нового виду динозаврів. Величезний хижак населяв заплави західній частині Північної Америки в період пізньої юри, тобто приблизно 157−152 млн років тому.

Повідомляється, що таке датування робить цього динозавра геологічно найдавнішим видом аллозавра, що передував відомому Allosaurus fragilis. Цей вид належить до групи двоногих м’ясоїдних динозаврів, які жили в юрський і крейдяний періоди.

Allosaurus jimmadseni отримав ім'я на честь відомого палеонтолога Джеймса Мадсена. Цей динозавр володіє декількома унікальними особливостями, серед яких - короткий вузький череп з низькими лицьовими гребенями і відносно вузька задня частина черепа з плоскою поверхнею до нижньої частини черепа під очі.

На відміну від більш дрібного попередника, в довжину динозавр досягав дев’яти метрів, важив близько двох тонн, а вздовж його морди — від носа до очей — тягнувся гребінь - "ірокез".

Зараз вчені вивчають інші відомі скам’янілості цих древніх хижаків, сподіваючись відшукати інші останки Allosaurus jimmadseni, які, можливо, були неправильно класифіковані в минулому.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", у лютому повз Землю пролетить астероїд.