Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Кожен третій працівник з України хоче залишитися в Польщі – дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Кожен третій працівник з України хоче залишитися в Польщі – дослідження

Більше 40% з тих, хто не бажає повертатися в Україну, мають вищу й неповну вищу освіту

19 вересня 2019, 16:36 comments2147
Поділіться публікацією:
Кожен третій працівник з України хоче залишитися в Польщі – дослідження

Згідно з дослідженням "Українці на польському ринку праці: досвід, виклики та перспективи. Звіт EWL", кількість бажаючих залишитися у Польщі українців за рік зросла більш ніж на 30%, передає "Європейська правда" з посиланням на "Польське радіо".

Результати опитування, проведеного EWL. S. A, Фондом підтримки мігрантів на ринку праці "EWL" і Студіями Східної Європи Варшавського університету, кожен третій працівник з України хоче залишитися в Польщі на постійне місце проживання.

На позицію українців найчастіше впливають висока якість життя (66,5%), хороший заробіток та перспективи для дітей (46%).

Більше 60% наших співгромадян, які працюють у Польщі і не хочуть повертатися додому, планують перевезти туди свої сім'ї.

Найчастіше українці їдуть на заробітки в Польщу по робочій візі (60%), але за останній рік на 5% збільшилася кількість трудових мігрантів з нашої країни, які перебувають у сусідній країні по безвізовому режиму.

Майже 28% опитаних розповіли, що їм доводилося стикатися з ситуаціями, коли їм не виплачували зарплату або робота не відповідала тому, що пропонувалося у вакансії.

Раніше "Коментарі" писали про те, що з початку року в Україні кількість офіційно зареєстрованих безробітних скоротилася на 25%. У січні 2019 року кількість безробітних в країні становило 364,3 тис. осіб, а в серпні їх число скоротилося до 275 тис. осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!