Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Робота з дому під час карантину: як не допустити вигорання та справитися з перевтомою
commentss НОВИНИ Всі новини

Робота з дому під час карантину: як не допустити вигорання та справитися з перевтомою

Для тих, хто продовжує працювати з дому під час карантину, ризик вигорання став вище

4 квітня 2020, 23:30 comments3257
Поділіться публікацією:
Робота з дому під час карантину: як не допустити вигорання та справитися з перевтомою

З початком карантину людям довелося поєднувати роботу з дому, навчання дітей та догляд за ними, ще й купу домашніх справ. А ризик вигорання під час пандемії вище, пише BBC.

Повідомляється, що з початком пандемії коронавірусу вигорання прийняло іншу форму. Фахівці називають це "втомою від ухвалення рішень". Так, на нас падає потік інформації: безкінечні тривожні новини з усього світу, новий графік навчання дітей, налаштування віддаленої роботи. А проблеми, які потребують нагального рішення, змінюються щогодини: чи-то безпека родини, чи-то повсякденні турботи на кшталт обіду. Таким чином, наш дім, фортеця, тепер перетворився на офіс, школу і трохи в'язницю.

Крім того, звичайні механізми долання стресу — спортзал чи заняття з живопису — тепер не доступні. А спроба відволіктися на щось нове насправді може лише посилити вигорання. Тому треба знайти альтернативу – медитація, прогулянки наодинці чи "занурення" в Netflix. Зазначається, що головне в запобіганні вигоранню — не виснажувати себе будь-якою діяльністю.

Також психологи радять не вимагати від себе зараз більше, ніж зазвичай. Якщо у вас не з’явився вільний час, то не слід вважати себе невдахою, що не проводить "карантин із користю", як закликають у соцмережах. Рекомендується піклуватися краще про своє здоров'я, а не про те, як просувається робота над вашим шедевром чи про його відсутність.

Слід зазначити, що у людей додалося безліч нових турбот: фінансова нестабільність, страх втратити роботу, тривога про батьків, розчарування щодо скасованих поїздок. Хоча вимоги залишилися такими, як і були. Тому радять подивиться на ситуацію ширше: це лише період життя, хоч і важкий, але він мине.

Пам’ятайте, що можна вийти з карантину більш гнучким, з новими життєвими навичками, навчившись пристосовуватися до обставин.

Раніше "Коментарі" писали, що розроблено генератор офісного шуму для тих, кому складно працювати вдома.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!